hfse-hendi-termekek-webaruhaza

Cukrászok és megbízható kellékeik

Édességben nincs olyan, hogy egyik időben eszünk, máskor nem. Télen-nyáron ugyan úgy fogyasztunk desszertet, csak legfeljebb más fajtát!

Míg a hidegben jól esnek a meleg, édes, tömény finomságok, mint egy forró csoki, csokitorta vagy csokiszuflé, addig a melegben inkább a könnyű, gyümölcsös, hideg desszertekre fáj a fogunk, mint a gyümölcstorta, epres fagyi, vagy vattacukor.

Ezért egy cukrásznak mindig is készen kell állnia a különböző finomságokra!

Formázófej, az egyik alapvető kellék

Ezekkel különböző módon tudod formázni, díszíteni a süteményeket. Minden fejnek más funkciója van, ezért jó, ha mindből van legalább egy-egy darab, plusz egy tartalék, ha eltörne, eltűnne, vagy bármi történne vele.

cukrászok formázófej
cukrászat – formázófej

Tésztavágó

Ha két vagy több részre kell osztanod a tésztát, akkor mindig legyen kéznél egy tésztavágó. Ez egy nagyon hasznos eszköz. Könnyen, és pontosan elszeli az alapanyagot, amivel dolgozol, nem ragad rá, és praktikus kellék a konyhába.

A tapasztalt cukrászok már „érzik” egy-egy szelet súlyát. Rozsdamentes acélból készül, kényelmes, a tenyért megtámasztó felső résszel. Lényeges, hogy mosogatógépben is mosható.

cukrászok tésztavágó
cukrászat – tésztavágó

Fagylaltadagoló kanál

Ha már nyár, akkor a fagyik időszaka, vagyis nem árt otthonra is beszerezni egy fagylaltadagoló kanalat. Sokkal egyszerűbb vele a dobozos fagyik elosztása, ráadásul most több színből is választhatsz, hogy az ízlésednek megfelelőt tudj vásárolni! Több színben is kapható, a kanál rész rozsdamentes acélból készül. Ergonómikus műanyag bevonatú nyéllel.

cukrászat fagylaltkanál
cukrászat – fagylaltkanál

Habzsák

A habformázó fejekhez egy tartó is kell, amibe a hab kerül. Ehhez szolgál habzsákunk, amibe beletöltheted a díszítő elemként szolgáló habot.

Célszerű több darabot is beszerezned belőle, egyrészt ha több színű habra lenne szükséged, akkor jó, ha van pár plusz zsák, másrészt, ha véletlenül kiszakad, akkor szintén jól jön pár vésztartalék. Különböző méretben, űrtartalommal készülnek. A kisebbek jól kézben tarthatóak, a nagyobbak persze nagyobb mennyiségű habot képesek adagolni, hosszabb, folyamatos munkára, díszítésre ajánlottak.

cukrászat habzsák
cukrászat – habzsák

Habszifon

Ez a praktikus kis szerkezettel pillanatok alatt elkészíthetjük saját, házi tejszínhabunkat!

Nem kell mást tenni, csak teljesen homogén összetevőket belekeverni, nehogy elduguljon, jól felrázni, és már nyomhatjuk is a tejszínhabot a kávéra, palacsintára, de akár pohárdesszertekhez is kiváló eszköz. Ez már megjelenésében, fogásában is egy professzionális konyhai eszköz. Rozsdamentes acél, tartós, éveken át jó működő készülék. Az elkészült hab a szifonban, hűtőszekrényben tárolva két hétig friss marad! 3 rozsdamentes acél fejvéggel és egy tisztítókefével ellátva.

Tudtad, hogy ezzel nem csak tejszínhab készíthető?

Valójában bármit el tudsz vele készíteni habosított formában, csak egy jó recept és némi tapasztalat kell hozzá!

cukrászat habszifon
cukrászat – habszifon

Habszifon javítókészlet

Hogy habszifonunkat még évekig tudjuk használni, érdemes tisztán tartani, és rendszeresen javítani, ha úgy érezzük, eltömődött vagy valami nem jó benne.

Annak érdekében, hogy ezt meg tudd tenni, és még sokáig rendesen működjön, egy javító készletet is hoztunk hozzá számotokra.

Használata előtt mindenképp olvasd el a használati utasítását, nehogy még jobban elrontsd vele, viszont egy remek eszköz arra, hogy egyhamar ne kelljen a cserén gondolkodnod!

javítókészlet cukrászat
javítókészlet cukrászat

Fagylaltgép a profik választása:

És a nyári édességek sztárja, ami ilyenkor minden fagyóban kell, hogy legyen, a fagylalt!

Nincs is jobb annál, mint munka után egy hűsítő, kellemes és krémes finomsággal megjutalmazni magad, esetleg a teraszon, erkélyen, vagy a nagyon szerencséseknek a medencében üldögélve!

Még jobb, ha te magad készíted el kedvenc finomságodat!

Így legalább tudod, hogy mi kerül bele, kipróbálhatod cukormentesen és édesítővel, de akár az ízeket is kombinálhatod, újakat létrehozva kedvenc alapanyagaidból.

Ezzel a fagylaltgéppel nincs olyan, hogy nincs fagyi! Csak dobd bele az összetevőket, hagyd dolgozni, és már kész is az édesség!

fagylaltgép cukrászat
fagylaltgép cukrászat

Visszahívás kérése

Kérjük, add meg a lenti adatokat, és nemsokára visszahívunk!